Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Přes rok čekal na zisky z investování

PŘEROV - Nakonec muž přišel o téměř tři čtvrtě milionu korun. 

O částku téměř 745 000 Kč se nechal obrat starší muž z Přerova. Kdyby nezasáhla pracovnice banky, mohla být škoda ještě vyšší. V březnu loňského roku se nechal poškozený nalákat na výhodné investování do společnosti, která mu měla vynést zisky. Na radu volajícího si nainstaloval do mobilu několik aplikací a postupně začal odesílat na zahraniční účet peníze, které se mu měly zhodnotit. Poslední odeslal koncem května loňského roku.
Minulý týden ho kontaktovala neznámá žena, která mu během hovoru sdělila, že jeho investice je zisková a je zde možnost zaslat mu vydělané peníze na účet. Mělo to ovšem háček, protože bylo potřeba poslat dalších 141 000 Kč, aby peníze mohly být převedeny. Neváhal a peníze poslal.
Po odeslání peněz se mu ozvala pracovnice banky s tím, zdali chce peníze opravdu převést na cizí účet. Poškozený jí vysvětlil důvody, proč chce peníze odeslat a pracovnice mu vysvětlila, že se zřejmě jedná o podvod. Platbu tedy na jeho žádost stornovala a poslala zpět na účet poškozeného. Případ prověřujeme pro trestný čin podvod.

por. Mgr. Miluše Zajícová
31. července 2023

vytisknout  e-mailem