Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přes otevřené okno vzal kabelku

MOST - Policie lapku vypátrala; Z cizího bytu odnesla mobily; Kradl v zahrádkách, šel vazby. 

Vnikla do cizího bytu, odnesla dva mobily a peníze
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu porušování domovní svobody a krádeže vloupáním 41letou ženu z Litvínova. Ta měla vniknout v panelovém domě do cizího bytu v době, když rodina z bytu odešla ven na procházku. Uvnitř bytu měla žena odcizit dva mobilní telefony a finanční hotovost. Policie po telefonech pátrala a jeden z odcizených mobilů zajistila v jedné litvínovské zastavárně. Druhý mobil nebyl zajištěn. Kde skončil, obviněná nesdělila. Litvínovanka je stíhána na svobodě a za tato jednání jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody.  

Přes okno vzal z šatny cizí kabelku
Mostečtí policisté odhalili totožnost muže, který měl ukrást kabelku. Muž ve věku 27 let z Litvínova měl v centru města Mostu ráno odcizit přes otevřené zamřížované okno restaurace kabelku, která visela na věšáku. Poté s lupem utekl. Poškozená přišla i o hotovost, osobní doklady, klíče a platební kartu. Pomocí té pak měla známá obviněného, 30letá žena z Litvínova, uskutečnit dvě platební transakce, když nakupovala zboží a potřetí se jí to již nepodařilo. Poškozené byla způsobena škoda ve výši 3 300 korun. Muž čelí obvinění z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a žena je obviněna z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve spolupachatelství. Odcizené věci nebyly zajištěny.

Jeho doménou byly cizí zahrádky, šel do vazby
Policie v Mostě obvinila 29letého muže z Litvínova z přečinů krádeže vloupáním, krádeže a porušování domovní svobody. Muž měl dle policistů v Litvínově vniknout za použití násilí v zahradních koloniích do dvou zahradních domků, odkud měl odcizit elektrospotřebiče, nářadí, oděvy, potraviny a další věci. Škodu napáchal jak na odcizených věcech, tak na nemovitostech. Litvínovan má mít na svědomí i krádeže vloupáním do tří zahradních chatek v obci Osek na Teplicku. Z nich měl odnést rybářský prut, peníze, potraviny, lampu a další věci. V jednom případě měl lup nechat na místě, neboť ho vyrušili policisté a obviněný z místa utekl. Už v minulosti kradl, loni byl odsouzen za krádež k podmíněnému trestu. Celkem způsobil škody za 36 tisíc korun. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Soud recidivistu do vazební věznice poslal. Odcizené věci policisté nezajistili, kde skončily, obviněný neuvedl.

Pervitin prodával v Mostě
Pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je stíhán mosteckou policií 36letý muž z Mostu. Ten měl loni i letos na různých místech města Mostu a v ulicích mosteckých sídlišť Výsluní a Liščí vrch obstarat a následně prodat v přesně nezjištěných počtech případů za různé finanční částky nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu několika osobám. Mostečan je kvůli dealerství stíhán na svobodě a bude-li uznán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody až na pět let. Mostečan je třetí stíhanou osobou v rámci akce KOHORTA.

nprap. Ludmila Světláková
Most 21. 12. 2018

vytisknout  e-mailem