Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přes internet nabízel sedativa a hypnotika

CHOMUTOVSKO - Vylákal peníze a léky většinou nedodal. 

Trestnímu stíhání čelí 44letý muž z Klášterce nad Ohří, který měl podle zjištění kriminalistů z místa svého bydliště prostřednictvím inzertního serveru na internetu neoprávněně nabízet a prodávat léčivé přípravky na lékařský předpis. Poznatek o takovém jednání, směřující právě ke zmíněnému muži, získali kadaňští kriminalisté od kolegů z Brna. Právě tam se na policii obrátil oznamovatel s tím, že na internetu „narazil“ na inzerát neznámé osoby nabízející léky na předpis, se kterou pak komunikoval, ale nic si neobjednal. Šetření policisty dovedlo až na Chomutovsko, kdy podezřelým byl dotyčný Klášterečan.

Kadaňským kriminalistům se pak dalším prověřováním podařilo získat informace k totožnosti osob z různých částí naší republiky, které měly na mužovy inzeráty nabízející léky ze skupiny sedativ a hypnotik reagovat. Zjistili tři případy, kdy měl dotyčný takové léky kupujícím prodat, a to za částky od jednoho tisíce korun. Kromě toho policisté ustanovili a vyslechli více než desítku poškozených, ze kterých měl s příslibem dodání léků vylákat peníze, avšak nic jim nedodal a přestal s nimi komunikovat. Způsobená škoda v součtu přesáhla částku 22 tisíc korun. Ke zmíněným léčivům měl mít muž přístup díky tomu, že on sám tyto léky užíval a byly mu tedy předepisovány.

Na základě výsledků prověřování policejní komisařka zahájila trestní stíhání obviněného ze spáchání trestného činu podvodu a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pokud soud jeho vinu prokáže, může mu uložit trest odnětí svobody až do výše pěti let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 14. července 2023

vytisknout  e-mailem