Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přes bariéry s policií v Rakovníku

RAKOVNICKO – začátkem března zavítala policie na obchodní akademii v Rakovníku. 

Policisté navštívili ve středu 8. března 2023 v rámci sportovně charitativní akce s názvem „Přes bariéry s policií“ obchodní akademii v Rakovníku, kde studenti maturitních ročníků měli možnost vyzkoušet si pod vedením instruktorů školního policejního střediska testy fyzické způsobilosti potřebné pro přijetí k policii. Tuto akci pořádá krajské ředitelství policie Středočeského kraje ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR, nadací Konto Bariery a spolkem Bezpečná společnost. Generální partner za účastníky zaplatí „startovné“, které se následně dostane prostřednictvím nadace Konto Bariéry vybrané osobě, která pomoc potřebuje. Naší snahou je vybrat co nejvyšší finanční obnos pro vybranou osobu, která je hendikepována.

V jarní části roku 2023 chceme společnými silami pomoci Toníkovi (10 let), který se narodil předčasně a trpí následky dětské mozkové obrny, přesto chce dělat všechno jako jeho zdravý bráška – dvojče. Bohužel se sám nepostaví na nohy, nemluví a potřebuje celodenní péči a pravidelnou rehabilitaci. Proto potřebuje rehabilitační pobyt, který pojišťovna nehradí v plném rozsahu (cca 70 tisíc korun).

Dále bychom rádi pomohli Emě (13 let), která se narodila nevidomá, s těžkým mentálním postižením, dodnes sama nechodí a nemluví. Nyní vyrostla ze sportovního kočárku a nutně potřebuje nový. Kočárek zdravotní pojišťovna bohužel nehradí, proto bychom ji rádi pomohli s jeho pořízením (cca 55 tisíc korun).

Na obchodní akademii se akce „Přes bariéry“ zúčastnilo 17 studentů, kdy 3 studenti fyzické testy splnili a obdrželi od středočeské policie voucher, jehož platnost je do konce roku 2023 a pokud se tito maturanti rozhodnou zkusit po maturitní zkoušce výběrové řízení k Policii ČR, mají již třetinu tohoto řízení splněno. Čekají je jen psychologické vyšetření a lékařská prohlídka.

Rádi bychom touto cestou poděkovali řediteli obchodní akademie, že umožnil svým studentům zúčastnit se a samozřejmě všem studentům za jejich sportovní výkony.

prap. Veronika Cafourková
ÚO Rakovník
15. března 2023

Odkazy do noveho okna

"Přes bariéry" MOA

"Přes bariéry" MOA 

Detailní náhled

"Přes bariéry" MOA1

"Přes bariéry" MOA1 

Detailní náhled

"Přes bariéry" MOA2

"Přes bariéry" MOA2 

Detailní náhled

"Přes bariéry" MOA3

"Přes bariéry" MOA3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem