Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přes 4 roky se nechala od manžela týrat

Doma ji zamykal a bil, násilníkovi hrozí až osm let vězení  

Od hradeckých policistů v minulém týdnu (6. května 2011) převzal jedenatřicetiletý cizinec žijící v současné době v rodinném domku na Nechanicku obvinění ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Podle manželky ji přes čtyři roky týral psychicky a fyzicky. Přitom ženu doma zamykal a bil. Navíc manželce zakazoval navštěvovat své přátele a neustále ji kontroloval i mobilem. Novodobému otrokáři teď hrozí až osm let vězení.

Obviněný muž svou osmadvacetiletou manželku dlouhodobě a opakovaně trýznil psychicky i fyzicky. Podle ženy docházelo k násilí v domácnosti už od ledna roku 2007. Muž prý ženě přes čtyři roky zakazoval navštěvovat své přátele a známé, neustále ji kontroloval, a to i telefonem. Také jí kontroloval mobilní telefon. Dále po manželce vyžadoval přesné dodržování času při návratu ze zaměstnání. Navíc ji zamykal doma. Z okna bytu jí rovněž vyhazoval její osobní věci. Manžel ženu údajně i bil po celém těle kromě hlavy.

Závažný incident se odehrál letos v zimě. Počátkem února 2011 doma ženě nejprve nadával a pak ji rukou fackoval po celém těle. Nakonec si šel po útoku lehnout. Jelikož se žena svého muže bála, proto se jeho útokům raději nebránila. Poněvadž měla strach, aby se jeho útoky vůči ní nestupňovaly a aby ji náhodou nezabil. Po incidentu se nakonec rozhodla, že se od muže odstěhuje. A tak i učinila. Nakonec si ji manžel stejně vyhledal a začal jí vyhrožovat smrtí, pokud se nevrátí domů. Psychický nátlak se postupně změnil v prosby, aby se k němu vrátila, což následně učinila.

Po několika týdnech se situace opět zopakovala. Vše vyvrcholilo počátkem března 2011. Manžel ženě před odchodem do zaměstnání vzal z mobilního telefonu sim karty, zabavil její cestovní pas a nakonec ji v bytě zamkl, i když věděl, že nemá od bytu náhradní klíče.

Žena týrání dále nemohla snášet a proto se nakonec rozhodla a kontaktovala policii, kde celou věc oznámila.

Motiv mužova činu zatím není znám. Při většině útoků byl muž opilý. Několikaleté fyzické ataky přečkala manželka naštěstí bez zranění. Pokud se tyran dostane před soud může ve vězení strávit dva až osm let. Vyšetřování celého případu nadále probíhá. Tyran je vyšetřován na svobodě.

Čtěte také:  Žena prožívala čtyři roky peklo. Manžel ji bil a vyhrožoval smrtí (Hradecký deník, 11. května 2011)

Cizinec čtyři roky týral ženu. Když žadonil, sama se vrátila (iDNES.cz, 10. května 2011)

Cizinec čtyři roky týral svou českou manželku (Novinky.cz, 10. května 2011)

Manžel ji bil a vyhrožoval smrtí  (Náchodský deník, 12. května 2011)

Přes čtyři roky se nechala od manžela týrat (regiony.impuls.cz, 10. května 2011)

Přes čtyři roky se nechala od manžela týrat (ČeskéNoviny.cz, 10. května 2011)

nprap. Anna Pešavová - 10. května 2011


 

vytisknout  e-mailem