Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Přepral“ turniket

Možná mu bylo líto desetikoruny a tak způsobil škodu za několik desítek tisíc. Poznáváte ho? 

Policisté z místního oddělení Krakovská pátrají po muži, který jedenáctého srpna ve večerních hodinách navštívil nákupní centrum v ulici Spálená v Praze 1.

Během této návštěvy si chtěl hledaný takzvaně odskočit, pročež zamířil na WC v prvním podzemním podlaží „nákupáku“. Jakmile tem ale dorazil, zjistil, že mezi ním a kýženým cílem je překážka v podobě turniketů, které se otevíraly po vhození požadovaného obnosu.

Muž sice zjevně postupoval podle návodu na pokladně, nicméně přehlédl, že se mu po vhození peněz a čekání na stvrzenku skleněná dvířka turniketu otevřela a posléze zase zavřela.

Dotyčný ale zjevně na WC chtěl za každou cenu. Zda se tam potřeboval dostat s ohledem na nutnost vykonání potřeby, nebo jen z principu, kdy za žádnou cenu nechtěl oželet „investované“ peníze, to je otázkou, na kterou zatím neznáme odpověď.

Nicméně svým jednáním způsobil hledaný na turniketech škodu, jejíž oprava stála poškozenou společnost bezmála sedmačtyřicet tisíc korun. Z toho důvodu událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu poškození cizí věci, za který hrozí dotyčnému v krajním případě trest odnětí svobody až na jeden rok.

Dotyčného se ale zatím vypátrat nepodařilo, což je důvodem, proč se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud pána na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, předejte nám prosím informace k jeho osobě, místu jeho pobytu či pohybu, prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Samozřejmě je také stále nasnadě ta varianta, že se hledaný může přihlásit na kteroukoli policejní služebnu sám a vše vysvětlit, případně uhradit škodu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 9. 2018

vytisknout  e-mailem