Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přeparkovat nezvládl, byl příliš opilý

ZLÍNSKO: Hrozí mu tři roky vězení. 

Ubytovaný v policejní cele skončil v sobotu po dopravní nehodě čtyřiačtyřicetiletý cizinec, který se po konzumaci hojného množství alkoholu rozhodl přeparkovat svoje vozidlo. Po nárazu do zábradlí se s vozidlem několikrát převrátil přes střechu a skončil mimo komunikaci. Z havárie vyvázl bez zranění, škodu policisté vyčíslili na šedesát tisíc korun.

Muž, který bydlí na ubytovně v obci u Zlína, začal v sobotu ráno popíjet pivo i tvrdý alkohol. Po nějaké době dostal nápad, že přeparkuje svoje vozidlo. Podle svědků, kteří jeho počínání za volantem sledovali z balkonů, jezdil zmateně po parkovišti asi patnáct minut, než se převrátil do příkopu. Pozorovatelé vytáhli řidiče z vozidla, zjistili, že zraněný není. Koordinátor ubytovny zavolal policii.

Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 1,76 promile alkoholu. Policisté ho zadrželi a převezli do policejní cely. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

7. června 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem