Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přepadli benzínku

KROMĚŘÍŽSKO: Loupež si předem naplánovali. 

Včera obvinili kroměřížští kriminalisté z trestného činu loupež dva muže ve věku osmnáct a devatenáct let a dvacetiletou ženu. Trojice z Prostějovska po předchozí domluvě přepadla koncem prosince loňského roku benzínovou čerpací stanici v Chropyni. Dívka pod záminkou zakoupení cigaret obhlédla prodejnu a odešla. Následně o situaci uvnitř telefonicky informovala své známé. Krátce na to oba mladíci maskovaní šálami přes obličej vstoupili do obchodu a se slovy: „Naval prachy!“ přistoupili k pultu. Jeden z mužů při tom držel v ruce napřažený nůž a druhý pak obešel pult. Tam po ženě požadoval otevření pokladny, ze které vybral všechny bankovky i mince. Poté místo opustili. V centru města na ně již čekala v připraveném vozidle mladá žena, která původně monitorovala dění na benzínce. Nakonec společně z města odjeli. Jejich lup činil bezmála čtrnáct tisíc korun.
Počátkem února se starší z mužů na benzínku vrátil znovu. Chtěl opět loupit. Dokonce si s sebou vzal i atrapu revolveru. Poté, co si ale obhlédl místo činu, od svého úmyslu upustil. Odradili ho lidé pohybující se v blízkosti pumpy. Nasedl tedy do auta a jel do Nezamyslic. Také zde chtěl uskutečnit svůj plán. Na benzínce ale narazil na policejní hlídku a tak nakonec k loupeži ani tentokrát nedošlo.
Díky pomoci občanů se kroměřížským kriminalistům nedávno podařilo zjistit, o které pachatele se jedná. Podezřelé z neděle na pondělí zadrželi na různých místech na Prostějovsku a následně je z trestné činnosti obvinili. Trojici nyní hrozí až desetileté vězení. 
 
12. února 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem