Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přepadl večerku a lékárnu

TEPLICKO - Loupeže má na svědomí mladistvý; Kufr se naštěstí neztratil; Ukradený vozík. 

Přepadl večerku a lékárnu

     Policisté dopadli mladého muže, který je podezřelý z přepadení večerky a lékárny. Podle zajištěných důkazů koncem dubna maskovaný kuklou vešel do obchodu v jedné z obcí na Teplicku a vytáhl z kapsy zbraň, po prodavačce pod pohrůžkou, že ji zabije, požadoval hotovost. Když mu řekla, že peníze nemá, požádal alespoň o cigarety a z večerky s jednou krabičkou kuřiva odešel.

     O dva týdny později přišel do lékárny v téže obci a lékárnici předložil lístek s názvy léků, opět pod pohrůžkou zbraně požadoval jejich vydání. Když mu lékárnice odmítla prášky vydat, pistoli vzal a z lékárny odešel. Ukázalo se, že obě přepadení má na svědomí teprve 17letý mladík, který byl obviněn z provinění loupeže, s ohledem na nízký věk mu v případě odsouzení hrozí maximálně pětileté vězení.

Kufr se naštěstí neztratil

     Poněkud netradiční oznámení prověřovali v sobotu nad ránem duchcovští policisté. Obrátila se na ně nevěsta, která měla svatební oslavu v trampském srubu v jejich rajonu s tím, že jí neznámý pachatel z přístřešku odcizil kufr, ve kterém měli finanční dary od svatebčanů.

     Odhadovala, že v obálkách schovaných v zavazadle mohlo být kolem sto tisíc korun, šetření na místě však bylo poněkud problematické, protože všichni zúčastnění byli notně ovlivněni vypitým alkoholem. Nakonec se kufr i s penězi našel schovaný v zásuvce, kam ho zřejmě někdo zhruba ze stovky hostů pravděpodobně schoval. Vzhledem k tomu, že ke spáchání žádného trestného činu nedošlo, policisté případ odložili ad acta.

Ukradený vozík

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru obce Bystřany ukradl přívěsný vozík. Na stavební ploše odstranil řetězy, kterými byl dvounápravový vozík zabezpečen a odvezl ho na neznámé místo, škoda byla předběžně vyčíslena na dvě stě tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.

16. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem