Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přepadl poštu s nožem v ruce

Zákaznice pošty byla jeho spolupachatelkou  

 
     Benešovští kriminalisté svojí důkladnou operativně pátrací činností zjistili a zadrželi dva pachatele loupežného přepadení pošty v Olbramovicích. Obvinili je ze zločinu loupeže.
    
     Jednadvacetiletá žena 15. února po třinácté hodině vstoupila na pobočku pošty jako zákaznice a nechala pootevřené vstupní dveře na znamení, že se zde nenachází další osoby. Následoval jí o rok mladší muž, maskován šátkem přetaženým přes obličej a čepicí na hlavě. Vstoupil do vnitřních prostor pošty a  po předchozí domluvě přiskočil za zákaznici, která stála za přepážkou, a na krk jí přiložil nůž. Pod pohrůžkou násilí donutil pracovnici pošty o vydání finanční hotovosti. Poté dnes již obviněnou ženu odstrčil a z místa utekl s finančním obnosem přesahujícím čtyřicet tisíc korun. Spolupachatelka dle domluvy počkala na pobočce do příjezdu Policie ČR. K žádnému zranění osob nedošlo.
    
     Obvinění byli kriminalisty 21. února zadrženi na Voticku, obviněni a po provedených úkonech na pokyn státního zástupce propuštěni na svobodu. Obviněný muž vydal policistům zbývajících patnáct tisíc korun, pocházejících z odcizené tržby.
    
     Za zločin loupeže hrozí oběma obviněným v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
 
 
                                                                                                     
nprap. Diana Škvorová
22. února 2013

vytisknout  e-mailem