Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Přepadl nezletilého. Nyní je už ve vazbě

CHEBSKO – V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 10 let. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního třicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Ten měl jít v pondělí 10. února letošního roku v Aši několik ulic za nezletilým chlapcem. Kolem 14. hodiny měl k němu v místním lesoparku přistoupit, zezadu ho chytit a chtít po něm mobilní telefon, který měl chlapec v kapse. Ten mu ho ovšem nechtěl vydat a tak ho měl obviněný povalit na zem a začít mu prohledávat oblečení. Chlapec se měl bránit a křičet u toho o pomoc. To zaregistroval jeden z kolemjdoucích, kterého se obviněný muž zalekl a z místa utekl, aniž by chlapci cokoliv odcizil. Po tomto incidentu doprovodil kolemjdoucí nezletilého chlapce k jeho bydlišti. Ten po příchodu domů řekl celou věc otci, který ihned kontaktoval policii.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat a po několika dnech třicetiletého muže zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Velké poděkování patří veřejnosti za získané poznatky, které pomohly kriminalistům při zadržení třicetiletého muže.

nprap. Jakub Kopřiva
2. 3. 2020

vytisknout  e-mailem