Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přepadl muže, se kterým předtím seděl v restauraci

VSETÍNSKO: Lupiče jsme odvezli rovnou do vězení.  

Policejní komisař obvinil včera odpoledne hned ze dvou trestných činů čtyřiatřicetiletého muže, a to z loupeže, protože okradl a zbil v Horní Bečvě muže a z maření výkonu úředního rozhodnutí, jelikož měl minulý pátek nastoupit do vězení a neučinil tak.
 
Devětačtyřicetiletý muž z Horní Bečvy trávil jeden červencový večer v restauračním zařízení v místě svého bydliště. V hospodě si přisedl k muži s mladou ženou. Při pivě se spolu dali do řeči a nakonec společně vypili i nějaké panáky. Bylo kolem půl třetí ráno, když se rozhodl jít domů. Ušel několik metrů a najednou ucítil prudký úder do zad, po kterém upadl na silnici. Pak ho útočník udeřil několikrát pěstí do obličeje a požadoval vydání peněz. Lupič muži ležícím na zemi prohledal kapse a ukradl mu 100 korun v drobných mincích a krabičku cigaret. Pak z místa utekl. Zraněný muž došel domů, o přepadení řekl svým rodičům a ti zavolali na policii. Muž útočníka vůbec neviděl, jelikož v místě přepadení byla z důvodu již vypnutého pouličního osvětlení tma.
 
Jedním z podezřelých byl od počátku čtyřiatřicetiletý muž, který se v současné době zdržuje v Horní Bečvě. Právě on a jeho čtyřiadvacetiletá přítelkyně seděli s devětačtyřicetiletým mužem ten večer v restauraci u jednoho stolu.
 
Kriminalisté provedli veškerá šetření, výslechy a včera muži sdělili obvinění z trestných činů loupež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu byl včera večer eskortován do ostravské věznice. Nepodmíněný trest mu uložil letos v srpnu okresní soud za výtržnictví, kdy v Rožnově p. R. pokřikoval na kolemjdoucí vulgární výrazy a poničil zaparkované auto. Za toto protiprávní jednání dostal nejprve trest obecně prospěšných prací, který však nevykonal, proto soud trest přeměnil na nepodmíněný. Do věznice měl nastoupit minulý pátek. Čtyřiatřicetiletý muž má v rejstříku trestů několik záznamů, byl trestán především za majetkovou a násilnou trestnou činnost. 
 
 
 
21. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem