Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Přepadení za bílého dne

Prostějov - třiašedesátiletou ženu oloupili ráno, když procházela parkem 

 

Loupež ve Smetanových sadech

Dne 15.2.2011 kolem 8:30 hod v Prostějově ve Smetanových sadech na rozcestí parkových stezek ve vzdálenosti 16 m od průchodu hradební zdí na parkoviště na ulici Školní, přistoupili dva muži jdoucí ve směru od Národního domu směrem k průchodu na ulici Školní a přistoupili k ženě (1948) z Prostějova. Jeden z nich ji udeřil a pak ji povalil na zem a začal jí tahat z pravé ruky kabelku. Pak přiskočil druhý muž, který se začal rovněz o tašku přetahovat . Tomuto muži se podařilo vytrhnout poškozené kabelku z ruky a oba muži utíkali s kabelkou přes ulici Školní, Kramářskou , náměstí T.G. Masaryka průchodem na parkoviště na Špalíčku, kde se paní, která za nimi utíkala, ztratili. Při tomto se zmocnili její kabelky černé barvy se zipen a dvěma uchy z umělé kůže, ve které měla koženou peněženku hnědé barvy s finanční hotovostí, osobními doklady, platební kartu, která doposud nebyla aktivována a mobilní telefon Poškozená při přepadení neutrpěla zranění, které by vyžadovalo lékařské ošetření a z tohoto důvodu a na základě jejího prohlášení, že je zdravotně v pořádku , nebyla ošetřena v lékařské ordinaci. Způsobená škoda činí bezmála osm tisíc korun. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody ve výši dvě léta až deset let.

 


POPIS MUŽŮ :
1. věk do 20 roků. štíhlé postravy, výška kolem 180 cm, špičatý bílý obličej s blond ofinou,na sobě měl šedobéžovou bundu s kapucí, kterou měl na hlavě, modré kalhoty a bílé sportovní boty na nohou

2. věk do 20 roků, ale působící starším dojmem než první muž, výška kolem 185 cm tmavé pleti, oválný obličej, na sobě tmavou znečištěnou bundu a tmavé kalhoty, bílé sportovní boty.


 

Žádáme svědky, kteří jsou uvedeni na přiložené fotografii,nacházeli se tak v blízkosti místa činu a mohli by poskytnout bližší informace k osobám pachatelů, nechť se obrátí na kteroukoli služebnu policie.

Jakékoliv informace o pachatelích mohou občané oznámit také na bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

por. Bc. Eva Čeplová

17.2.2011

 

vytisknout  e-mailem