Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení v bytě

Policisté vyjížděli k případu nahlášeného přepadení v bytě. Nalezli v něm drogy. 

Okolo páté hodiny ráno vyjížděli policisté do jednoho z bytů ve Škábově ulici v Praze 10, do kterého podle oznámení přišli dva cizí muži, vykopli dveře a ohrožovali zbraní tři jeho obyvatele. Na místo okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek, které po příjezdu slyšely skrze domovní telefon ženské volání o pomoc. Protože byl dům zamčený a vše nasvědčovalo tomu, že je někdo v akutním ohrožení, bylo rozhodnuto o násilném vstupu do domu rozbitím skleněné výplně dveří.

Vhledem k tomu, že se na místě nacházelo několik policejních hlídek z hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu, místních oddělení a pohotovostní motorizované jednotky, bylo rozhodnuto o taktickém postupu. Část policistů se vydala do inkriminovaného bytu, část policistů hlídala přízemí a výtahy, a ostatní vnější perimetr domu.

Policisté, kteří se vydali do bytu, kontaktovali tři poškozené. Ti jim uvedli, že se do bytu dostali dva muži, ohrožovali je zbraní, fyzicky je napadli a hledali nějakého muže. Následně z bytu utekli.

Policistům, kteří čekali dole v přízemí, tito dva podezřelí vběhli přímo do náruče a byli zadrženi. Zároveň jim vydali plynovou pistoli a pepřový sprej. Uvedli, že do bytu jeden z nich přišel hledat svého bratra, ale nikoho tam nenapadli.

Jak se věci mají, budou nyní muset zjistit policisté spolu s kriminalisty. Všech pět osob ve věku mezi dvaceti a třiatřiceti lety skončilo na místním oddělení. V bytě policisté navíc nalezli několik gramů pervitinu a několik desítek gramů marihuany. Veškeré tyto souvislosti budou policisté muset rozplést. 

por. Bc. Jan Daněk – 8. 11. 2017

vytisknout  e-mailem