Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení „šotouše“ - aktualizace

Ve vlaku na Hlavním nádraží dva podezřelí přepadli „šotouše“ a oloupili ho o peníze, které dostal od mámy na výlet. 

Do kupé vlaku Hradečan, který stál ve stanici Hlavní nádraží a seděl v něm patnáctiletý chlapec, přišli dva muži. Jeden z nich poškozeného pozdravil, a když si všiml, že má u sebe plátek pilky, tak se ho zeptal, jestli je to mačeta a jestli si připadá jako frajer. Poškozený neodpověděl a pachatel pokračoval s tím, že má u sebe nůž. Pak řekl, že do něj poškozený při nastupování do vlaku strčil a on kvůli tomu ztratil peněženku, kde měl pět set korun. Poškozený se muže bál, proto vytáhl svou peněženku, kde měl pětisetkorunovou bankovku, kterou dostal od své mámy na výlet.  Z peněženky si pak pachatel bankovku vzal a s druhým mužem z kupé odešli. Poškozený se ze strachu, že má podezřelý u sebe skutečně nůž a mohl by mu ublížit, vůbec nebránil.  

Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V souvislosti s tímto případem hledáme dva muže, kteří jsou zachyceni na kamerových záznamech v metru a v obchodě. V obchodě si muži koupili limonádu a rozměněnou pětisetkorunovou bankovku si rozdělili.

Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

Loupež se stala 19. října 2019 okolo 08:00 hodiny ráno.  

kpt. Jan Daněk – 11. 3. 2020

Aktualizace: Díky zveřejnění případu jsme získali poznatky k hledaným mladíkům a kriminalistům se je podařilo ztotožnit. Nyní s nimi budou probíhat standardní úkony trestního řízení.    

Děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost a přispěli tak k objasnění případu.

kpt. Jan Daněk - 16. 3. 2020

vytisknout  e-mailem