Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení seniorů

Kriminalisté hledají muže, který přepadl ve dvou dnech dva seniory. V jednom případě poškozené zlomil nohu. 

Kriminalisté hledají muže, který je podezřelý ze dvou loupeží, které se staly vždy okolo 11 hodiny dopoledne v Praze 4 v rozmezí dvou dnů. V obou případech si pachatel počkal, až budou oběti odemykat dům a v tom okamžiku na ně zaútočil. Jeho cílem byly nákupní tašky, které se jim snažil vytrhnout a s poškozenými se o ně přetahoval, dokud je nezískal. V obou případech senioři skončili na zemi, kde do jednoho ještě kopnul. V druhém případě osmdesátiletá poškozená skončila po útoku v nemocnici se zlomenou nohou. Loupeží pachatel v prvním případě způsobil škodu 250 a v druhém 3 tisíce korun.

Mělo by se jednat o přibližně pětadvacetiletého muže snědé pleti, který je vysoký asi 165 centimetrů a na pravé straně krku má vytetované tři křížky.

Kriminalisté třetího policejního obvodu zajistili záběry, kde je podezřelý zachycený ještě před loupeží. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Na těchto záběrech je také vidět, jak podezřelý žebrá o peníze u náhodného kolemjdoucího. S tímto mladíkem bychom také potřebovali mluvit, protože by mohl mít k pachateli informace, které by nám při vyšetřování mohly pomoci.

Případ je prověřovaný pro trestné činy loupež, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Skutky se staly 4. a 5. listopadu 2020. Jelikož prozatímní pátrání nebylo úspěšné a podezření na konkrétního pachatele se v minulých dnech nepotvrdilo, obracíme se nyní s žádostí o pomoc se ztotožněním podezřelého na veřejnost. 

kpt. Jan Daněk – 21. 2. 2021

vytisknout  e-mailem