Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE - Přepadení prodejny luxusních hodinek

Po pachatelích loupeže pátrají policisté v celé republice. 

V pondělí krátce po půl dvanácté přijala policie prostřednictvím tísňové linky 158 oznámení o loupežném přepadení prodejny luxusních hodinek v Pařížské ulici v Praze 1.

Na místo proto vyjela výjezdová skupina kriminalistů, která začala zjišťovat okolnosti loupeže. Tu má na svědomí s největší pravděpodobnosti dvojice cizinců, která si pod pohrůžkou použití zbraně odnesla zboží v celkové hodnotě jednotek milionů korun. Lupiči podle všeho z místa přepadení odjeli na motocyklu, který vzápětí odstavili  v ulici U Železné lávky. Po pachatelích usilovně pátrají nejen pražští policisté, ale i kolegové z dalších krajů.

S ohledem na výši způsobené škody si případ na místě převzali krajští vyšetřovatelé. Ti budou v příštích hodinách vyhodnocovat dostupné záznamy z prodejny i z městského kamerového systému.

Další podrobnosti k případu zatím policie z taktických důvodů nebude uvolňovat.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 31. října 2016

AKTUALIZACE:

Vyšetřovatelé již vyhodnotili dostupné kamerové záznamy a mají detailní informace o průběhu loupežného přepadení. S jejich pomocí mimo jiné dohledali již zmíněný skútr tovární značky Suzuki Burgman černé barvy a rovněž zjistili, že se dvojice pachatelů pohybovala nebo ještě stále pohybuje ve vozidle tovární značky Smart v atypickém modrostříbrném barevném provedení s panoramatickou střechou. Kriminalisté přepokládají, že si pachatelé loupež dopředu pečlivě plánovali a nevylučují, že nějakou dobu pobývali v některém hotelu či ubytovacím zařízení. Zde mohli být ubytováni společně, odděleně či v doprovodu dalších osob.

Popis pachatelů:

1. muž - věk cca 30 let, štíhlé 185 až 190 centimetrů vysoká postava, kratší vousy, společenský oblek tmavé barvy, maskován ušankou a tmavými brýlemi

2. muž - věk cca 30 let, štíhlé 185 až 190 centimetrů vysoká postava, kratší vousy, společenský oblek tmavé barvy, maskován kloboukem

V této souvislosti se kriminalisté obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Uvítají jakoukoli informaci o výskytu zmíněného skútru, motorového vozidla Smart s panoramatickou střechou a dále o pohybu obou hledaných mužů. Detektivové touto cestou zároveň se stejnou výzvou oslovují provozovatele ubytovacích zařízení v Praze a nejbližším okolí. Ti stejně jako běžní občané mohou policistům svá svědectví předat prostřednictvím tísňové linky 158.

Odkazy do noveho okna

pachatel1C-zverejnit

pachatel1C-zverejnit 

Detailní náhled

pachatel2A-zverejnit

pachatel2A-zverejnit 

Detailní náhled

pachatel2B-zverejnit

pachatel2B-zverejnit 

Detailní náhled

pachatel1A-zverejnit

pachatel1A-zverejnit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem