Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadení finanční pracovnice

Kriminalisté dopadli dva muže podezřelé z loupeže na ženě, která u sebe měla větší finanční hotovost. 

Loupež se stala v polovině prosince loňského roku v Šeberově na odlehlém místě, kam poškozenou jeden z podezřelých vylákal, protože věděl, že bude mít u sebe větší finanční obnos. Na ulici pak na ni zaútočil s pistolí v ruce a chtěl, ať mu dá kabelku, což žena odmítla. Proto se s ní začal o kabelku přetahovat a bít ji pistolí do ruky, ve které ji držela. Žena se útočníkovi dál bránila a začala křičet o pomoc, čehož se lupič zalekl a z místa utekl s nepořízenou.

Případ začali řešit kriminalisté čtvrtého policejního obvodu, kteří vyšetřováním případu zjistili informace k možným podezřelým. Po několika dnech, kdy se jejich podezření potvrdilo, přistoupili k jejich zadržení. To proběhlo v jednom případě ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie, protože bylo podezření, že by mohl být jeden z mužů ozbrojený. To se také potvrdilo a muž měl vedle postele, kde spal, na nočním stolku poleženou pistoli. Jak se později ukázalo, byla to plynová pistole.

Kriminalisté s muži (20 a 24) zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Motivem loupeže bylo získání peněz, protože si oba žili „na vysoké noze“, užívali kokain a v součtu dlužili téměř dva miliony korun. Stíhání je vedeno na svobodě, jelikož nebyl akceptován podnět na jejich vazební stíhání.

kpt. Jan Daněk – 14. 1. 2020

vytisknout  e-mailem