Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přepadená seniorka v centru Zlína

ZLÍNSKO: Umlčely ji prostěradlem.  

V pátek po poledni překvapila policistu v době jeho volna vyděšená sousedka, která u něj zaklepala s prosbou o pomoc. Když se uklidnila, pověděla mu, že před pár minutami od ní odešla žena tmavší pleti a má strach, jestli jí něco neukradla.

V poledne se u devětašedesátileté ženy před domem objevila asi třicetiletá paní silnější postavy, která ji požádala o sklenici vody. Seniorka jí vyhověla a šla do domu pro vodu. Návštěvnice ji následovala. Po vypití ovšem došlo k nečekanému zvratu událostí. Mladá žena hodila důchodkyni přes hlavu prostěradlo a držela ji za ramena, aby se nemohla pohnout a prostěradlo si sundat. Znehybněná paní se snažila ze všech sil zbavit se nechtěné pokrývky hlavy a zároveň křičela o pomoc. Po pár minutách vetřelkyně prostěradlo z ženy strhla a utekla ven. Důchodkyně běžela za ní a venku si všimla, že na protějším chodníku stojí další dvě ženy tmavší pleti, které jdou velmi rychlým krokem pryč. Teprve tehdy ji napadlo, že mladá žena měla parťačky, které zřejmě prohledávaly její příbytek, zatímco ji třetí z nich držela v sevření. Krátkou prohlídkou svého domku seniorka zjistila, že jí ženy prohledaly skříně, ale nic se jí neztratilo.

Policista událost oznámil na linku 158, kriminalisté ihned vyrazili na místo a odebrali veškeré stopy. Po pachatelkách nyní pátrají. V případě dopadení a odsouzení by mohly strávit za mřížemi dva až deset let.

Hledané ženy měly mezi 25-30 lety, byly silnější postavy, tmavší pleti a oblečeny byly v dlouhých, zřejmě květovaných sukních. Z místa odjížděly v pátek po poledni černým osobním autem. Pokud si podivné trojice žen v blízkosti ulice Mostní někdo všimnul, případně by mohl podat k pokusu o loupež jakékoli informace, ať zavolá na linku 158.


16. června 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem