Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Překvapivé odhalení

Rakovničtí kriminalisté v těchto dnech objasnili jedno z vážných přapadení seniorů, ke kterým docházelo v Rakovníku v zimních měsících. 

     Odhalení pachatele přineslo neočekávané překvapení. Agresorem je mladá žena ve věku 21 let z Kladenska. Ta si dne 20. ledna 2009 okolo 16. hodiny ve Schleyderově ulici vyhlédla šestasedmdesátiletou seniorku. Přistoupila k ní a vytrhla jí z levé ruky koženou kabelku. Kabelka obsahovala mobilní telefon, osobní doklady poškozené, osobní léky a peněženku s finanční hotovostí. Způsobená škoda činila 2 450,-Kč. Vážnější však byly pro seniorku následky pádu po útoku. Utrpěla dvě vážné zlomeniny a zhmoždění obličeje, což si vyžádalo týdenní hospitalizaci.

   Pachatelka byla nejprve zadržena a umístěna do policejní cely. Následně jí bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu loupeže a byl akceptován návrh na vzetí obviněné do vazby, kam byla neprodleně umístěna. Policisté nyní prověřují i její případnou účast na dalších přepadeních seniorů v Rakovníku, ke kterým docházelo v prosinci 2008 a lednu 2009.  

nprap. René Černý

vytisknout  e-mailem