Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Překročil rychlost téměř o 100 km/h

KRAJ - Po dálnici se "řítil" rychlostí 227 km/h. 

Jaroměřští „dálničáři“ se o víkendu zaměřili nejen na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti na dálnici D11, ale i na dodržování dopravního značení na komunikaci mezi obcemi Dolany a Krabčice, kde probíhá stavba obchvatu Jaroměře a v neposlední řadě také na řidiče pod vlivem alkoholu.

jalaneno.jpgzměřená rychlostV neděli odpoledne odhalili „dálničáři“ na 106. km dálnice D11 ve směru jízdy na Hradec Králové 34letého řidiče vozidla BMW, který „uháněl“ rychlostí 227 km/h. Muž překročil nejvyšší dovolenou rychlost na dálnici téměř o 100 km/h. S řidičem policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Dále mu zasahující policisté sdělili, jakého se dopustil přestupku, s čímž souhlasil, a následně s ním na místě sepsali oznámení o přestupku.
Ve správním řízení mu hrozí pokuta od 5 do 10 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel od 6 měsíců do 1 roku.
V souvislosti se začátkem stavby obchvatu Jaroměře se dále policisté dálničního oddělení zaměřili na uzavřenou komunikaci mezi obcemi Dolany a Krabčice, kde za víkend uložili pět desítek pokut v příkazním řízení. Přestupci zde porušovali dopravní značku č. B 11, tedy zákaz vjezdu všech motorových vozidel.
V těchto místech zákazem vjezdu v sobotu dopoledne projížděl i opilý cizinec ve vozidle Volkswagen, který nadýchal 0,39 promile.  Za jízdu pod „pod vlivem“ mu „dálničáři“ uložili kauci 10 tisíc korun, kterou na místě uhradil. Dále přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.   
Upozorňujeme řidiče se se těmto místům budeme i nadále ve větší míře věnovat.

V pátek ve večerních hodinách se policisté věnovali dohledu nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu na silnici I/33 ve směru jízdy na Náchod, když si všimli vozidla Volkswagen, které předjíždělo ostatní vozidla v místech, kde je to zakázáno. Předepsaným způsobem „dálničáři“ ve Spytech zastavili 30letého cizince, který se svým prohřeškem souhlasil a na místě uhradil uloženou kauci 6 tisíc korun.

por. Pižlová Šárka, DiS.
27. 9. 2022, 8:30

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem