Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přehnal to s alkoholem

ZLÍNSKO: Napůl svlečený ničil majetek.  

Teplota, která v noci ze čtvrtka na pátek klesla na pět stupňů pod nulu, se zřejmě zdála dostatečně vysoká pro dvacetiletého muže z Vizovicka. Krátce po jednadvacáté hodině jej policejní hlídka z obvodního oddělení ve Vizovicích spatřila, jak si vykračuje po silnici jen v kalhotách. Do půli těla svlečený a bez jakéhokoliv obutí se mladík naprosto nekontrolovatelně pohyboval po komunikaci a ohrožoval tím nejen svou bezpečnost, ale také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. Vzhledem k jeho opilosti se policisté rozhodli eskortovat jej na protialkoholní záchytnou stanici.
Dvacetiletý muž byl poměrně agresivní a vulgární. A nejen k policistům. Ještě dříve než mladíka policisté zajistili na silnici, stihnul poškodit nedaleký rodinný dům a autobus zaparkovaný před ním. Na tom ohnul jeden ze stěračů. Když procházel kolem domu vystrašené seniorky, bouchal do vstupních dveří takovou silou, až ze zámku vypadly klíče a kolem zárubně opadala omítka. Kromě toho poškodil pojízdnou plošinu na schodech, poštovní schránku, květináče či zahradní nábytek. Celkem tak způsobil škodu přesahující pět tisíc korun.

Muž je nyní podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, a to výtržnictví a poškození cizí věci. Za to mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

plošina.jpg

 

24. ledna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem