Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehlídka 2008

V rámci letošních oslav 90. výročí vniku samostatného československého státu se 28. října v Praze uskuteční slavnostní přehlídka. Vedle Armády České republiky, Hasičského záchranného sboru a dalších složek integrovaného záchranného systému se jí zúčastní také Policie České republiky. 

Přehlídka 2008 se bude konat v Praze 6 na Evropské třídě. Zahájena bude ve 13.00 hodin a potrvá asi dvě hodiny. Policii České republiky bude reprezentovat jednotka jezdců na koních a dva pochodové celky speciální pořádkové jednotky Správy hl.m. Prahy. Policisté v prvním celku budou pochodovat ve služebním stejnokroji vzor 92 v přehlídkové úpravě, policisté ve druhém celku v černých služebně  pracovních stejnokrojích.
     Policie České republiky představí při přehlídce také část techniky, kterou je vybavena. Diváci uvidí policejní motocykly, osobní a terénní auta nebo třeba speciální automobil pyrotechnické výjezdové skupiny. Policejní sněžné skútry a motorové čluny doprovázené potápěči se povezou na přepravnících. Nad přehlídkovou trasou přelétnou vrtulníky letecké služby Policie České republiky.         
     Další policejní techniku si návštěvníci budou moci prohlédnout na stanovišti v Praze 6 na Vítězném náměstí. Policisté tam rovněž předvedou ukázky kriminalistických expertiz.        
     Podrobnější informace o Přehlídce 2008 získáte na internetové adrese www.prehlidka2008.cz.

vytisknout  e-mailem