Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přehlédl elektromobil

UHERSKOHRADIŤSKO: Mladý cyklista vyvázl s lehkým zraněním. 

Neskutečná hodnota, a to 4,35 promile alkoholu, se ukázala na přístroji poté, co policisté z Uherského Hradiště provedli u jednatřicetiletého řidiče audi dechovou zkoušku. Muže zastavili v neděli 3. září tři hodiny po půlnoci v ulici Hradební v Uherském Hradišti.  Řidič se k pití alkoholu před jízdou přiznal. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Pozitivní test na drogy vyšel třiadvacetiletému řidiči fabie, kterého policejní hlídka zastavila v pondělí večer 4. září ve Starém Městě. O dva dny později se testu na drogy podrobil i devatenáctiletý řidič peugeotu, který projížděl Uherským Brodem. Oba řidiči skončili ve zdravotnickém zařízení, kde se podrobili vyšetření a odběrům. Až výsledky jejich rozborů rozhodnou o tom, zda a jaké sankce mladé řidiče čekají.

Pod vlivem alkoholu a ještě k tomu bez řidičského průkazu usedl ve čtvrtek 7. září za volant mazdy sedmadvacetiletý řidič. Policisté z Uherského Ostrohu muže zastavili krátce po půlnoci v ulici Antonínská v Hluku. Muž policistům přiznal, že před jízdou vypil pivo. Poté nadýchal 0,45 promile alkoholu. V dostupné evidenci jsme ale zjistili, že to není jediný prohřešek, kterého se muž dopustil. Od června tohoto roku má totiž vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do prosince. Nyní je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle zákona mu hrozí až dvouleté vězení.

Srážku elektrokola s elektromobilem řešili dopravní policisté v úterý navečer v obci Zlechov. Místní křižovatkou směrem na obec Tupesy projížděl třináctiletý cyklista na elektrokole. Jenže zřejmě přehlédl dopravní značku “Stůj, dej přednost v jízdě“ a zároveň i projíždějící elektromobil od obce Zlechov směrem na Tupesy. Tak došlo k jejich střetu, při kterém mladý cyklista utrpěl lehké zranění. U řidiče elektromobilu značky Nissan byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Celková škoda je předběžně vyčíslena na jedenáct tisíc korun. Policisté navíc zjistili, že třináctiletý cyklista neměl za jízdy na hlavě nasazenou přilbu. Dle zákona tato povinnost platí pro cyklisty až do osmnácti let!

8. září 2017, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem