Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přehlédl auto na hlavní

NÁCHODSKO – Zřejmě chvilková nepozornost zapříčinila srážku dvou aut na obchvatu České Skalice 

Česká Skalice-SpytaČeská Skalice-Spyta/Foto Policie ČR
K dopravní nehodě s dvěma těžkými a jedním lehkým zraněním vyjížděli dopravní policisté v pátek 3. srpna 2012 o půl páté odpoledne. Na křižovatce od České Skalice směrem na Nové Město nad Metují se srazily dva osobní vozy, Mercedes-Benz a Fiat Palio.
 
Podle předběžného vyšetřování nehody řidič mercedesu při přejíždění hlavní silnice směrem od hráze do České Skalice zřejmě přehlédl po hlavní silnici jedoucí fiat od Náchoda na Hradec Králové a vjel mu přímo do cesty. Fiat vzápětí čelně narazil do boku mercedesu přejíždějícího příčně hlavní silnici. Při střetu byl zraněn řidič fiatu, jeho spolujezdkyně i spolujezdec ze zadního sedadla. Pasažéři mercedesu vyvázli ze střetu bez zranění. Dechová zkouška vyloučila u obou řidičů požití alkoholu, technická závada nebyla zjištěna ani uplatněna. Na obou vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 300.000 korun.
 
V souvislosti s nehodou policisté apelují na všechny řidiče, aby při příjezdu na křižovatky zvýšili pozornost a věnovali rozhlédnutí a zhodnocení situace, zda mohou jet, opravdu dostatek času. Zvláště v prázdninových měsících, kdy se na silnicích pohybuje více aut a teplé počasí způsobuje únavu, se opakované rozhlédnutí vyplatí. Jedno malé přehlédnutí může mít závažné následky.
 
Pro řidiče automobilů na hlavní silnici, ať už automobilů, ale zejména motocyklů a jízdních kol, pak platí pro bezpečné dojetí do cíle ještě jedno pravidlo: "Přemýšlejte i za ostatní a buďte připraveni zareagovat".
 
por. Mgr. Eva Prachařová
6.8.2012 v 13:10
Odkazy do noveho okna

Česká Skalice-Spyta

DN 3.8.2012 

Detailní náhled

Česká Skalice-Spyta

DN 3.8.2012 

Detailní náhled

Česká Skalice-Spyta

DN 3.8.2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem