Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Předvíkendová kontrola rekreačních lokalit

PRAHA VENKOV-JIH – Některé rekreační chaty, chalupy, ale i zaparkovaná vozidla se i v tomto začínajícím letním období stávají terčem zlodějů. 

Zloději si vybírají zejména ty oblasti, kde se nachází velký počet rekreačních objektů. Jsou to především místa rozsáhlých, ale i malých chatových osad, které jsou převážně soustředěny v okolí říčních toků a rozsáhlých lesních porostů. Zde si pak zloději převážně vybírají odlehlé a nedostatečně zabezpečené objekty, ke kterým se dá dobře a při tom i nepozorovaně přiblížit, či zajet autem. Pachatelé se vloupávají přímo do nich, nebo do kůlen, garáží, sklepů, či zahradních altánů,  které jsou součástí nemovitosti. Rovněž mohou provést i vloupání do zaparkovaných vozidel nejen v blízkosti rekreačních objektů, ale i na odstavných plochách a vytvořených „parkovištích“ v chatových nebo rekreačních lokalitách.
Z preventivních důvodů policisté z obvodního oddělení v Jílovém u Prahy se ve spolupráci s policejním preventistou během pátečního dopoledne letošního 4. června zaměřili na kontrolu rekreačních a chatových oblastí Dolního Posázaví, a to poblíž Jílového u Prahy, Luk pod Medníkem a Kamenného Přívozu. kontrola rekreačních oblastí úvodní
Během „policejní pochůzky“ hovořili i s majiteli rekreačních objektů, které mimo jiné seznámili s preventivním projektem „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům!“, který se zabývá problematikou majetkové trestné činnosti a zaměřuje se i na ochranu rekreačních objektů. Součástí projektu je také mobilní aplikace ,,Zabezpečte se!“, která je dostupná ke stažení na Google Play i App Store. Jejím hlavním úkolem jsou ucelené rady veřejnosti, jak správně a hlavně účinně a prakticky zabezpečit svůj majetek.
A na závěr ještě jedno doporučení: „Nebuďte neteční ke svému okolí, všímejte si pohybu cizích osob a vozidel ve vaší chatové osadě. I tato pro Vás bezvýznamná informace může policistům třeba pomoci při objasňování případů vloupání do rekreačních objektů.“

por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
7. června 2021

Odkazy do noveho okna

kontrola rekreačních oblastí 1.

kontrola rekreačních oblastí 1. 

Detailní náhled

kontrola rekreačních oblastí 2.

kontrola rekreačních oblastí 2. 

Detailní náhled

kontrola rekreačních oblastí úvodní

kontrola rekreačních oblastí úvodní 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem