Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Předvánoční opatření

Strakonice – Policejní kontroly policistů a opatrnost samotných občanů pachatele odradí.  

Od 1. prosince 2012 kontrolují policisté parkoviště před supermarkety, což je součástí předvánočního opatření proti krádežím na parkovištích a v supermarketech. Výsledky těchto kontrol již několik let přináší ovoce, kdy v průběhu tohoto opatření nejsou zaznamenány téměř žádné krádeže a vloupání do vozidel na kontrolovaných parkovištích. Také letos se na preventivní akci podílí policisté z obvodního oddělení, dopravní police a strážníci Městské policie Strakonice.
Akce potrvá celý měsíc. Důvodem je zvýšený pohyb v supermarketech v předvánočním období, který láká kapsáře a pachatele vloupání do osobních automobilů. Předpokládá se, že mohou narůstat v tuto dobu krádeže věcí z kabelek, tašek a to nejen v samotných obchodech, ale i věcí z vozidel. Proto se policisté během celé otevírací doby pohybují před markety, kde provádí kontroly, aby zabránili trestné činnosti.
K omezení trestné činnosti přispěli i samotní občané, kteří si více chrání svůj majetek. Přesto připomínáme základní rady, které je nutné dodržovat, abychom se nestali terčem kapsáře.
  • Peníze a kreditní karty ukládejte do vnitřních kapes oblečení, nikoli do zadních kapes u kalhot. Využívejte platebních karet, PIN uložte odděleně.
  • Nenoste s sebou vyšší finanční hotovost. Při výběru finanční hotovosti z bankomatů věnujte pozornost okolí.
  • Pamatujte také na heslo „Auto není trezor“, které vám připomínají žluté reflexní tabule umístěné před supermarkety. Tašky, kabelky s peněženkou a jiné cenné věci nenechávejte při odchodu na nákup viditelně odložené ve vozidle. Nákup ukládejte nejlépe do zavazadlového prostoru.
  • Při nákupu neodkládejte své tašky do nákupního košíku.
  • Kabelky a tašky mějte stále na očích, chraňte je proti neznámým lapkům.
 
Řiďte se radami policie a dbejte větší opatrnosti na své věci zejména v době předvánoční, kdy kapsáři tradičně zahajují atak na peněženky. Klidné a bezproblémové předvánoční dny přejí občanům města policisté Územního odboru Strakonice.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
4. prosince 2012
 

vytisknout  e-mailem