Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Předvánoční čas láká kapsáře

Český Krumlov - Zkusme nedát zlodějům šanci a majetek si hlídat. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Lapka využil nepozornosti ženy nakupující ve čtvrtek dopoledne v českokrumlovské prodejně a odcizil jí v regále se zbožím odloženou peněženku. V ní měla žena uloženou finanční hotovost, mobilní telefon, platební kartu, CCS kartu, doklady k vozidlu a osobní doklady. Ženě byla krádeží způsobena celková škoda ve výši 5 500 Kč. 
 

Mikuláš.jpg

 
V adventním čase nastávají dobré časy nejen pro obchodníky, ale také pro zloděje. Ti využívají množství lidí v prodejnách a nepozornosti nakupujících, zabraných do výběru či zkoušení zboží a mají hotové žně. Sáhnout někomu do kapsy či do kabelky pak pro ně bývá hračka a nakupující až později zjistí, že se mu nákup značně prodražil. Zloděj bývá v tu dobu již z prodejny pryč a těší se ze svého „úlovku“.
 
Nenechte si proto předvánoční čas pokazit a své věci si dobře hlídejte. Peněženky ukládejte do kapes uvnitř kabátů a raději je ještě zabezpečte zapnutím, stejně tak kabelky řádně zavírejte a peněženky ukládejte do vnitřních kapes a zapínejte u nich zipy. Jen tak budete moci vybrané dárky u kasy bez problémů zaplatit a udělat jimi radost svým blízkým a tím i sobě.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
4. prosince 2009

vytisknout  e-mailem