Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška žákům prvních tříd

Masarykova jubilejní základní škola v obci Černilov  

Ve středu 24. 11. 2010 po velké přestávce v 10:00 hodin, žáci prvních tříd přivítali policistu, který za nimi do Masarykovy jubilejní základní školy v obci Černilov přijel s cílem přednést důležité informace.

Policista z Preventivně informační skupiny Hradec Králové v úvodu žákům představil Policii České republiky, popsal běžnou výstroj a výzbroj policistů ve službě. Dále si žáci vyslechli informace o bezpečném pohybu v silničním provozu, jak je důležité být řádně viděn, nebo jak správně přejít vozovku.
Téma dobré viditelnosti bylo oživeno praktickou ukázkou rozdílu ve viditelnosti oblečení různých barev, nebo za použití reflexních prvků.

Dětem byly dále sděleny důležité informace o tom, jak se chovat při oslovení cizím člověkem, jehož důvody k nastoupení dítěte do vozidla, či vlákání se k dítěti domů mohou být ledajaké.

Ze setkání, které žákům „zabralo“ jednu vyučovací hodinu a část přestávky si každý posluchač odnesl informační kartičku s obrázkem dopravního policisty a ti nejšikovnější i například samolepku, bloček, či bonbon.

 

nprap. Jan Čížkovský
24. 11. 2010
 

Odkazy do noveho okna

MJZS Cernilov 01

MJZS Cernilov 01 

Detailní náhled

MJZS Cernilov 02

MJZS Cernilov 02 

Detailní náhled

MJZS Cernilov 03

MJZS Cernilov 03 

Detailní náhled

MJZS Cernilov 04

MJZS Cernilov 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem