Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška v obci Bašnice

Senioři slyšeli mnoho užitečných rad a informací 

Ve středu 1. června se v obci Bašnice uskutečnila beseda s občany. V místní restauraci se sešli krátce po sedmé hodině večerní.
V úvodu je pracovník Preventivně informační skupiny Jičín seznámil s obsahem přednášky, která si kladla za hlavní cíl informovat přítomné o neuvěřitelné drzosti nejrůznějších zlodějů a podvodníků. A právě oni si za své potencionální oběti nejčastěji vybírají důvěřivé starší spoluobčany. Snaží se dostat do jejich obydlí pod lživými legendami a v nestřeženém okamžiku je následně připraví o všechny peníze a další cenné věci. Preventista je také informoval o dalších aktivitách policistů Královéhradeckého kraje, kteří chtějí v rámci kampaně „Nepouštějte vlka dovnitř“ oslovit co nejvíce seniorů, a také širokou veřejnost, preventivními letáky a plakáty, kde lidé najdou důležité rady a informace.
Besedy se zúčastnil i územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Hořice. V závěrečné diskuzi mohl reagovat na dotazy občanů, které se týkaly místních záležitostí. Během přednášky byly k dispozici také preventivní materiály s dalšími informacemi o základních pravidlech bezpečného chování.
por. Bc. Petr Janda
02. 06. 2011

vytisknout  e-mailem