Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška pro žáky Základní školy Chomutice

JIČÍNSKO - Čím se kyberšikana odlišuje od šikany? 

Ilustrační foto Ilustrační foto
Otázky spojené s problematikou virtuální komunikace patří stále k žádaným tématům přednášek, které připravili pracovníci Preventivně informační skupiny Jičín pro mládež od dvanácti let
. Obdobně zaměřené besedy proběhly na Základní škole v Chomuticích.
V pátek 13. ledna si důležité rady a upozornění vyslechly děti ze šesté a sedmé třídy. Jejich starší spolužáci z osmé a deváté třídy měli obdobný program v následující pátek 20. ledna. V první části posluchači pozorně sledovali filmovou projekci samostatných reportáží, které vznikly v rámci projektu „Seznam se bezpečně“, kde z úst moderátora uslyšeli mnohá důležitá upozornění. K jednotlivým příběhům se v krátkosti vrátil i preventista, který je doplnil odborným výkladem.
Ve druhé části setkání se přednášející zaměřil na vysvětlení rozdílů mezi šikanou a kyberšikanou, kdy agresor zneužívá anonymitu virtuálního prostředí k nejrůznějšímu ubližování, obtěžování a vyhrožování. Její nebezpečnost je především v tom, že působí negativně hlavně na psychiku oběti, kdy tato forma útoků bourá pocit bezpečí domova, který je většinou zaručen v případech projevů šikany v reálném světě.
V závěru setkání policista mladým posluchačům sdělil také kontakty, kde mohou získat další podrobnější informace k předestřeným otázkám.
 
Více informací na: www.seznamsebezpecne.cz
                                 www.e-bezpeci.cz
Partneři: http://www.kr-kralovehradecky.cz/
 
por. Bc. Petr Janda
23. 01. 2012

vytisknout  e-mailem