Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška obyvatelům obce Světí

Důležité rady pro seniory  

Dne 11. 12. 2010 navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové posezení seniorů v obci Světí. Jedná se o tradiční akci obce, kterou organizují pracovníci Obecního úřadu Světí. Místní obyvatelé se sešli ve 14 hodin v sále místního hostince Na Zavadilce. Po úvodním slovu starostky obce a důležitých informacích o chodu obce Světí v roce 2010 přišel čas na přednášku Policie České republiky na téma /NE/bezpečný věk.
Policista přítomným seniorům v průběhu téměř dvouhodinové besedy sdělil důležité informace o rizicích, které mohou číhat na osoby nejen staršího věku. Výklad byl zpestřován audiovizuálními ukázkami z informačního cyklu /NE/bezpečný věk.

Vzhledem k předvánočnímu období, kdy mnozí tráví hodně času v prodejnách, obchodních domech, či nákupních centrech bylo hovořeno zejména o nebezpečí krádeže odložených věcí a kapesních krádežích. Mít své věci neustále pod kontrolou, nikde si raději nic neodkládat, vyhýbat se tlačenicím, nosit s sebou věci, jen které nutně potřebuji. Toto jsou důležité rady, které zazněly právě v tomto bloku. policista v roli nakupujícího odkládá své zavazadlo
Na závěr tohoto tématu si policista zahrál roli nakupujícího, kterého velmi zaujaly „jogurty v akci“ a vybíral, kterou příchuť zvolí. Během této chvíle však přišel o svou peněženku z příručního zavazadla, které bylo uložené právě na nákupním vozíku.
Mějte své věci neustále pod kontrolou!
Posluchači dále vyslechli informace o tom jak předcházet či minimalizovat následky možného přepadení, jak postupovat při nechtěných návštěvách podomních prodejců, nebo jak si vhodně zabezpečit svůj majetek.
Čím méně lidí bude o vašem bohatství vědět, tím lépe!


Fotogalerie ke zhlédnutí zde...


Více důležitých informací naleznete zde:
Doporučující rady pro seniory
Kapsáři čekají na Vaší nepozornost!
Můžete přijít o celoživotní úspory!

Čtěte také:
Preventivní besedy na Kopidlensku
Mezi seniory v Kostelci nad Orlicí
Setkání s občany (Lužec nad Cidlinou)
Setkání v obci Dřevěnice
(Ne)bezpečný věk (Lázně Bělohrad)

 

nprap. Jan Čížkovský
13. 12. 2010
 

vytisknout  e-mailem