Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška o zásadách bezpečného jednání

HRADECKO- Přednášky pro zaměstnance Lékařské fakulty UK 

V průběhu tohoto školního roku proběhlo na Lékařské fakultě v Hradci Králové - Univerzita Karlova několik jednotlivých přednášek na téma základů bezpečného jednání. Cílem bylo proškolit nepedagogické pracovníky fakulty, zaměstnance sekretariátu i pomocný personál. Přednášky byly zaměřené na základní právní povědomí o nejčastěji páchaném protiprávním jednání, jak se zachovat v krizových situacích při kontaktu s agresivní osobou, ale i jakým způsobem lze protiprávní jednání oznámit příslušným orgánům. Získané informace mohli přítomní porovnat i v kontextu nedávného cvičení AMOK, které probíhalo právě v budově fakulty.

Kyberšikana není problémem jen základních a středních škol, ale i pracovních kolektivů. Proto bylo i toto téma součástí přednášky. S posluchači jsme diskutovali o trestně právních aspektech kyberšikany a jak se bezpečně chovat i v internetovém prostředí. Na řadu přišly i nejrozšířenější internetové podvody a jak se jim vyvarovat. 

Přednášku vyslechlo téměř osmdesát zaměstnanců fakulty a v navázané spolupráci budeme pokračovat i v příštím školním roce. 

por. Bc. Leona Špičanová
24. 5. 2023

vytisknout  e-mailem