Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Předjížděla přes plnou čáru

ČESKÁ LÍPA - Skončila v příkopu na střeše. 

     V pátek kolem 23.15 hodin projížděla 29 letá řidička osobního vozidla značky Škoda Octavia od Novin pod Ralskem na Mimoň, přičemž  po projetí zatáčky začala předjíždět přes plnou čáru před ní jedoucí osobní vozidlo značky Peugeot 309. Tento manévr ale nezvládla a při zařazování se před vozidlo peugeot zavadila pravou zadní částí svého vozidla o přední část peugeotu. Řidička v tu chvíli zpanikařila, dostala se do smyku, který neuřídila a vyletěla do silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Její následná dechová zkouška na alkohol vyšla pozitivně, i když se jednalo "jen" o 0,11 promile alkoholu.  Žena za volantem octavie i její spolujezdec naštěstí vyvázli z nebezpečně vypadající nehody bez zranění.

 

Bral vše, co mu přišlo pod ruku

     V sobotu mezi jednou až sednou hodinou ranní se v obci Skalice u České Lípy někdo vloupal do motorového vozidla značky Citroen Berlingo, zaparkovaného u stavební parcely. Zloděj bral vše, co mu přišlo pod ruku. Majitele vozu připravil o  hands - free sadu, elektrický mafl, flexu, dálkové ovládání od vrat,autolékárničku, peněženku s 3 tisíci korunami, osobní doklady, řidičský průkaz, platební kartu, dobíječku na navigaci, 2 ruční svítilny a jednu svítilnu čelní. Vzniklá škoda činí 23 100 korun.

 

 Zloděj se v chalupě najedl

     V neděli zjistili majitelé rekreační chalupy v obci Bukovec, že jejich domek navštívil neznámý zloděj. Pachatel do objektu vnikl mezi 19. až 27. zářím po vypáčení přízemního okna. Zde  snědl několik konzerv a vypil několik piv. Na památku si pak sebou odnesl starožitný mlýnek na kávu, dvoukilovou propanbutanovou lahev, spací pytel, ventilátor, oblečení a k tomu ještě další potravinové konzervy a alkohol. Majitel vyčíslil způsobenou škodu částkou 6 360 korun.

vytisknout  e-mailem