Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Předcházejte nehodám se zvěří

Včera šetřili policisté 8 nehod za účasti lesní zvěře 

Včera zadokumentovali policisté ve východočeském regionu celkem osm dopravních nehod za účasti lesní zvěře. Nejvíce nehod šetřili na Havlíčkobrodsku, kde se staly 4 nehody, dále na Trutnovsku (2 nehody) a na Královéhradecku a také na Svitavsku (po 1 nehodě). Ve všech případech se jednalo o střet se srnou nebo srncem, celková škoda je vyčíslena přes 190.000 korun.

K nehodám došlo na silnicích I., II. a III. tříd, kdy lesní zvěř vběhla před vozidlo ze silničního příkopu, z travnatého svahu nebo přímo z lesa.  Policisté žádají řidiče, aby při jízdě lesními úseky věnovali řízení zvýšenou pozornost a podobným nehodám předcházeli přiměřenou rychlostí a zvýšenou opatrností za volantem!

Jedna nehoda z Trutnovska za všechny:

Včera v poledne se stala dopravní nehoda zaviněná zvěří na silnici I. třídy č. 37 v katastru obce Choustníkovo Hradiště. Řidiči osobního vozidla zn. Škoda Ocatavia combi náhle vběhla u obce  Kocbeře  do jízdní dráhy srna se srnčetem. Řidič zpomalil a srna komunikaci přeběhla, srnče však zůstalo stát na středu komunikace. V bezprostřední blízkosti však náhle vstoupilo řidič do jízdní dráhy a s vozidlem se střetlo. Srnče na místě uhynulo. Hmotná škoda činí 26.000 korun.

Odkazy do noveho okna

silnice TU

silnice TU 

Detailní náhled

srna HB1

srna HB1 

Detailní náhled

srna HB2

srna HB2 

Detailní náhled

srna HB3

srna HB3 

Detailní náhled

srna HK1

srna HK1 

Detailní náhled

srna TU1

srna TU1 

Detailní náhled

srna TU2

srna TU2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem