Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Předčasná oslava silvestra

CHOMUTOV - Dva vykradené sklepy, Vloupání do auta objasněno... 

Předčasná oslava silvestra
Konec roku slavil poněkud předčasně 28letý muž z Jirkova. Na tom by nebylo nic divného, kdyby pak neusedl do vozidla a nevyrazil na silnici. Svou jízdu ukončil v Otvicích, kde nezvládl řízení a narazil do dalšího zaparkovaného auta. Pak v jízdě pokračoval, vjel na chodník a narazil do stromu. Stačil ještě poškodit několik okrasných stromků, celková škoda se tak vyšplhala na 22 tisíc korun. Zraněn nebyl nikdo. Provedená dechová zkouška požívání alkoholu potvrdila, přístroj naměřil 1,62 a 1,14 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Dva vykradené sklepy
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který má na svědomí dva vykradené sklepy. Otevřeným oknem se kdosi dostal do sklepních prostor domu na Blatenské ulici, kde prohledal obě kóje. Z prvního sklepa sebral korbu ke kočárku, autosedačku a houpačku, z druhého pak cestovní kufr, mlýnek na mák a ventilátor. Majitelé vyčíslili škodu na necelých 12 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.
 
Vloupání do auta objasněno
Na konci září se kdosi vloupal v Chomutově do vozidla. Na parkovišti v Blatenské ulici pachatel poškodil vozidlo, vnikl dovnitř a odcizil autorádio s CD přehrávačem. Škodu majitel vyčíslil na 6 tisíc korun. Za uvedenou krádež bude potrestána dvojice 18letých pachatelů z okresního města. Obvinění z krádeže si mladíci převzali v litoměřické věznici, kde jsou oba umístěni z důvodů spáchání jiné trestné činnosti. Z vyšetřování dále vyplynulo, že jeden z pachatelů byl za stejnou trestnou činnost již odsouzen Okresním soudem Louny a to v květnu letošního roku. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Z chodby zmizela kabelka
Otevřené dveře do bytu v Jirkově přilákaly pozornost neznámého zloděje. Vešel dovnitř a z chodby bytu odcizil kabelku. Majitelka přišla nejen o necelé dva tisíce korun, ale i dioptrické brýle a osobní doklady. Celková škoda tak činí 9500 korun. Případnému pachateli hrozí obvinění ze dvou trestných činů – krádeže a porušování domovní svobody.
 
Neunesl odmítnutí
Policisté včera vyjížděli do bytu na chomutovském sídlišti, kde mělo dojít k rozbíjení věcí. Od obyvatel zjistili, že do domu přišel za svou přítelkyní 15letý mladík. Chtěl s dívkou odejít, ale když byl odmítnut, začal rozbíjet věci. Kromě několika oken poškodil dveře od výtahu a zvonkový panel. Společenství vlastníků bude oprava stát nejméně 6 tisíc korun. Mladík se ke svému jednání přiznal, skutek je vyšetřován jako poškození cizí věci.
 
31.12.2010
nprap. Marie Pivková
   
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem