Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Předání víček pro Žanetku

NYMBURSKO – Zraněný policista ve výslužbě předal nemocné dívce nasbíraná víčka. 

O policistovi z Městce Králové, který při dopravní nehodě utrpěl vážná zranění a nevyhnul se trvalým následkům,  jsme vás již informovali. Stejně tak i o sedmileté Žanetce, která trpí nemocí tzv. DMO.  Jejich nelehké životní osudy je svedly na společnou cestu…
Dne 27.2.2018 se policista Vladimír setkal se Žanetkou na obvodním oddělení v Městci Králové. Vedoucí tohoto oddělení npor. Rostislav Svoboda zajistil vozidlo, které převeze nasbíraná víčka – původně pro zraněného Vladimíra - k Žanetce do místa trvalého bydliště, kde pytle s tímto materiálem rodina shromažďuje. Celkem bylo dívence předáno, a ze strany Vladimíra darováno, více jak 30 pytlů s víčky, což je přibližně 600kg. Setkání obou osob bylo velmi dojemné…manželka bývalého policisty si pro nemocnou dívenku připravila velkou tašku s dárky. I od policistů pak dostala několik drobných dárečků, převážně z reflexních materiálů. Její rozzářené oči a úsměv na tváři hovořily za vše! Ale i Žanetka si pro nás připravila pozornost, a to v podobě odznáčků s její fotografií. 
Tímto však sbírka na Žanetku nekončí. Proto pokud chcete pomoci této milé a usměvavé dívence, můžete přispět jakoukoliv částkou na její konto u Asociace rodičů s DMO na účet č. 2000839462/2010. Děkujeme za pomoc.

http://www.policie.cz/clanek/sber-vicek-pro-zanetku.aspx

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
2. března 2018

vytisknout  e-mailem