Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předán slovenské policii

Dnes v dopoledních hodinách v Hodoníně předali čeští policisté slovenským kolegům ze SIRENE a zásahové jednotky dvaatřicetiletého Slováka.  

Předání předcházelo pátrání po mezinárodně hledaném muži, na kterého vydal slovenský Špecializovaný trestný sud v Pezinku dva evropské zatýkací rozkazy. Hledaný je na Slovensku stíhán pro podvod velkého rozsahu a založení, zosnování a podporu zločinecké skupiny, za což mu hrozí až 12 let odnětí svobody. Má rovněž, vykonat zbytek z již uloženého pětiletého nepodmíněného trestu odnětí svobody za trestný čin zpronevěry.
 
Na základě poznatků zjištěných národní centrálou SIRENE o výskytu hledaného v České republice byla do akce nasazena jednotka cíleného pátrání, které se podařilo po několik dní trvající operaci hledaného v polovině března letošního roku zadržet v Praze.
 
Národní centrála SIRENE Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování v letošním roce realizovala již přes 220 zásahů na hledané zločince v České republice i v cizině. Díky Schengenskému informačnímu systému národní centrála SIRENE řešila přes 3 209 zásahů na hledané osoby a věci.  
 
www.policie.cz/clanek/narodni-centrala-sirene.aspx
 
kpt. PhDr. Dagmar Bednarčíková
tisková mluvčí
Policejního prezidia
 
V Praze 21.května 2012
 

vytisknout  e-mailem