Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Před vchodem na ně čekala hlídka

NÁCHODSKO – Majitelka nelenila a na zloděje zavolala 158 

pachatel vloupáníIlustrační foto/foto policie
Z přečinů porušování domovní svobody a pokusu krádeže se budou muset zodpovídat dva výtečníci z Broumova, které minulý čtvrtek zadrželi policisté z místního oddělení. Dvě osmnáctiletá kvítka si prostě 22. března 2012 večer po odchodu z restaurace vymyslela, že vlezou do domu na náměstí a případně tam něco seberou.
 
Jeden z nich v domě před nedávnem prováděl nějaké práce a druhého nalákal, že to bude zajímavé dobrodružství. Opravdu bylo. Ale trochu jiné než si hoši představovali. Při útěku z domu je chytla policejní hlídka přímo u vchodových dveří.
 
Jejich zlodějský výlet totiž nenechal spát majitelku domu, kterou vzbudil šramot a světlo na chodbě. Nelenila a ihned vytočila tísňovou linku 158. Mládenci mezitím prohledali celý dům a připravili si malý přenosný televizor, zdroj od počítače a 66 kusů krabiček se zápalkami. Nic z tohoto celkem hubeného lupu si však odnést nestačili.
 
Hlídka dorazila k domu právě v okamžiku, kdy vylekaní pobertové opouštěli dům. Policisté na ně tiše počkali, až si odemknou hlavní vchod a odjistí zastrčenou závoru. Pak už je jen odvedli s sebou na policejní oddělení. Tam zjistili, že mladíci nejsou na šikmé ploše žádnými nováčky, protože už s nimi probíhá trestní řízení pro krádeže bronzových váz na místním hřbitově z prosince 2011.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
30. března 2012 v 14:45 hodin

vytisknout  e-mailem