Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Před policisty ujížděl, protože měl platný zákaz řízení a navíc byl pod vlivem drog

PRAHA VENKOV - JIH - Až na 2 roky může skončit ve vězení 

První červnový den chtěla policejní hlídka z Prahy venkov - JIH zastavit ke kontrole motorové vozidlo Peugeot v obci Jílové u Prahy. Řidič osobního vozidla však policistům na jejich výzvy nehodlal zastavit a pokračoval v jízdě dál. 

Pronásledování vozidla trvalo několik minut, následně se policistům na chvíli ztratilo z dohledu, zanedlouho ho ale vypátrali v ulici Na Vráži a asi o hodinu později policisté vypátrali i muže, který měl vozidlo řídit.

Policisté nejen že zjistili, že vozidlo mělo nasazené SPZ, které patří k jinému vozidlu, ale především zjistili, že 36letý muž má vysloveny 2 platné zákazy řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2024. To ale nebylo vše, muž navíc řídil pod vlivem drog. Pozitivní test vyšel na látky THC a amfetamin/metamfetamin.

Policisté z Jílového u Prahy zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny hrozí muži až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
6. června 2022

vytisknout  e-mailem