Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Před policisty ujížděl, něměl za volantem co dělat

LIBEREC - V sobotu 6. prosince 2014 konrolovali policisté v ulici České Mládeže vozidlo Audi A3, jehož řidič v průběhu kontroly z místa ujel, ne však daleko. 

Vypadalo to původně jako běžná silniční kontrola. Ta se však brzy změnila v menší honičku. V sobotu 6. prosince 2014 kontrolovali policisté z oddělení hlídkové služby krátce po půl čtvrté odpoledne v Liberci, na ulici České Mládeže osobní motorové vozidlo Audi A3, modré metalické barvy. Vozidlo zastavila hlídka předepsaným způsobem. V průběhu kontroly však řidič vozidla neuposlechl výzev zakročujících policistů a rozhodl se z místa kontroly ujet. Neujel však příliš daleko. Policisté vozidlo pronásledovali a v ulici Doubská se jim vozidlo podařilo zastavit. Následně jim bylo jasné, proč měl řidič tak naspěch. Za volant usedl, aniž za ním neměl vůbec co dělat. Od července roku 2013 až do července roku 2015 má uložen Magistrátem města Liberec platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Dále má Okresním soudem v Liberci vysloven trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel platný od listopadu 2014 do května roku 2017.

Pětatřicetiletý řidič pocházející z Jablonecka skončil následně na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Vesec, kde mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Poté, co si nenapravitelný řidič převzal záznam o sdělení podezření, byl propuštěn na svobodu.
 

8. 12. 2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem