Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Před policisty se schoval na půdě

Bruntál - část odcizených věcí nalezl služební pes York 

Krátce usnul a havaroval
Dopravní policisté šetřili včera nehodu, která se udála v 05,50 hodin mezi obcemi Pocheň a Karlovice. 67letý řidič jel s vozidlem Felicia a při projíždění levotočivé zatáčky krátce usnul. Vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do dopravní značky a následně do stromu. Při nehodě se lehce zranil. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč.
 
Chatař nemá čím sekat
Krádež zahradního techniky šetří rýmařovští policisté. Dosud neznámý pachatel se vloupal v době od 13. do 21.6.2010 do kůlny rekreační chaty ve Žďárském Potoku. Odcizil jak zahradní traktorek, tak křovinořez - obě věci značky Husquarna, které si majitel pořídil před třemi týdny. Způsobená škoda činí 67 tisíc Kč. 
 
Ve stodole vypil pivo a před policisty se schoval na půdě
Krnovští policisté po upozornění na zvláštní pohyb v domě v Branticích vyjeli dne 19.6.2010 na místo, kde po důkladné prohlídce domu zadrželi podezřelého muže, který se před nimi schovával na půdě v seně. Následně zjistili, že se jedná o 42letého muže. Ten násilně vnikl do stodoly, kde prohledal skříně a regály. Nalezl láhev desetistupňového piva, kterou si otevřel a vypil. Pak si všiml přijíždějících policistů a schoval se před nimi na půdě, kde byl zadržen. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,77 promile. Dalším šetřením zjistili, že muž byl v posledních třech letech odsouzen za obdobnou trestnou činnost. Dne 21.6.2010 mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. 
Při slavnostech byly okradeny
Bruntálští policisté šetří hned dva případy krádeží kabelky a peněženky, které se staly při konání městských slavností na náměstí.
            První případ okradení nahlásila policistům 70letá žena v neděli 20.6.2010. Neznámý pachatel jí ve večerních hodinách v sobotu 19.6.2010 měl odcizit kabelku s osobními věcmi, doklady, mobilním telefonem a peněženkou s finanční hotovostí 900 Kč. Poškozená si kabelku odložila pod stůl ke své noze. Způsobená škoda činí přes 2 800 Kč.
            Druhou krádež nahlásila v pondělí 21.6.2010 policistům 33letá žena. Té měl dosud neznámý pachatel také v sobotu 19.6.2010 při konání městských slavností odcizit peněženku. Poškozená ji měla v kabelce na kočárku, od kterého se několikrát vzdálila. V peněžence byly doklady, platební karta a hotovost ve výši 400 Kč.
Odstranil cihly a z garáže odcizil nářadí
V době od 5. do 21.6.2010 v Bruntále na ulici Brožíkova dosud neznámý pachatel odstranil z garážového světlíku čtyři prosklené cihly a vnikl dovnitř. Odcizil motorovou pilu a sadu gola klíčů. Způsobená škoda činí 4 tisíce Kč.
 
Ze zahrady vzal plastové lavice
Krádež zahradního nábytku oznámila 56letá žena policistům v Bruntále. Doposud neznámý pachatel přelezl v době od 20. do 21.6.2010 v Bruntále na ulici E. Beneše oplocení zahrady a odcizil dvě plastové zahradní lavice. Způsobená škoda činí 1 tisíc Kč.
 
Odnesl si lednici, televizor i obrazy
V Bruntále na ulici Dlouhá v době od ledna do 20.6.2010 dosud neznámý pachatel vyrazil uzamčené vstupní dveře jednoho z bytu v panelovém domě a vnikl dovnitř. Byt prohledal a odcizil lednici, satelitní přijímač, televizor, hifi věž, šest obrazů, vodovodní baterii, záchodové prkýnko i splachovadlo a další věci. Způsobená škoda činí přes 12 tisíc Kč.
 
Policejní pes York nalezl část odcizených věcí
V těchto dnech policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže ve formě spolupachatelství dvěma mužům ve věku 49 a 53 let. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že v době od 16. do 18.6.2010 v Bruntále na ulici Polní vytlačili rám okna dílny a vnikli dovnitř. Odcizili příklepovou vrtačku a výrobky z měděných plechů - okapy, okenní parapety a lišty. Při ohledání místa činu policejní psovod se služebním psem Yorkem vypracoval stopu a nalezl tři pytle s měděnými výrobky o hmotnosti 34 kg. Pak stopa pokračovala až k obou podezřelým, u kterých již byli jak policisté, tak strážníci. Způsobená škoda činí přes 26 tisíc Kč.
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková P.
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem