Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Před policisty prchal po hromosvodu

CHOMUTOVSKO - Z výšky strach neměl, z vězení ano; Z paneláku ukradl elektrický zámek. 

Útěk před policisty nevyšel 39letému muži ze Žatce, který se snažil vyhnout nástupu do vězení. Už během léta soud vydal na dotyčného příkaz k dodání do výkonu trestu v souvislosti s jeho odsouzením pro majetkovou trestnou činnost. Do vězení muž ale zřejmě dobrovolně nastoupit nehodlal a policistům se vyhýbal. Při pátrání po něm policisté díky občanům získali poznatek, že se muž má aktuálně nacházet v konkrétním bytě v jednom z panelových domů v Kadani. Kriminalisté vyrazili na místo a po vstupu do bytu v sedmém patře zjistili, že odsouzený muž vylezl oknem bytu a po hromosvodu slézá do nižšího patra. Když byl ve čtvrtém poschodí, vnikl oknem pootevřeným na ventilaci do cizího bytu. Tam svou přítomností vyděsil jeho obyvatelku, kterou měl uklidňovat, že jí nepřišel přepadnout a pak odtud utekl vstupními dveřmi. Následoval úprk do dalšího domu ve stejné ulici, kde se schoval v bytě u známé. Tam ho však policisté zadrželi a ve vězení tak přes veškerou snahu nakonec skončil.

Vyšetřovatel ho navíc kvůli vniknutí do cizího bytu obvinil ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. V tomto případě mu za jeho spáchání hrozí v případě odsouzení až tříleté odnětí svobody.

Z paneláku ukradl elektrický zámek

Oznámení o krádeži elektrického zámku dveří z panelového domu v Jirkově přijali v průběhu října policisté obvodního oddělení. Neznámý pachatel odcizením zmíněného zámku způsobil škodu přes dva tisíce korun. O pár dní později policisté zjistili, kdo má mít popsané jednání na svědomí. Z krádeže podezírají 30letého muže z Chomutova. Ten byl již v minulosti za majetkový trestný čin odsouzen, proto mu teď v případě uznání viny hrozí až tříletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 4. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem