Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Před policisty a celníky utíkal korytem řeky Nisy

LIBERECKO - Policisté ve spolupráci s celníky kontrolovali 11. listopadu 2014 na Liberecku nelegálně zaměstnávané cizince. 

V úterý 11. listopadu 2014 proběhla na Liberecku další úspěšná spolupráce cizinecké policie Liberec a Celního úřadu pro Liberecký kraj. Jednalo se o součinnostní bezpečnosní akci Odboru cizinecké policie, Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort Liberec  a Celního úřadu Liberec zaměřenou na kontrolu nelegálního pobytu a nelegálního zaměstnávání cizinců na území České republiky. Celkem desítka policistů a 3 zaměstanci Celního úřadu provedli kontrolu v několika firmách, které zaměstnávají cizince.
 
Během akce zkontrolovali celkem 14 občanů České republiky a 32 cizinců. Kontrolou liberecké pobočky firmy, zabývající se galvanizováním kovů bylo zjištěno v 6 případech porušení zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců, což vyřešili udělením blokových pokut cizincům. Dále ve 2 případech zahájili policisté řízení o správním vyhoštění u občanů Ukrajiny, kteří ve firmě pracovali nelegálně. Jeden z cizinců se dokonce pokusil vyhnout kontrole, kdy před policisty vyskočil z okna ve výšce cca 2 metry a v útěku pokračoval korytem řeky Nisy, která v daném místě měla hloubku vody cca 40 cm. Policisté cizince sledovali po břehu řeky, ale ani holínky muži na útěku nakonec nepomohly. Po 300 metrech policisté muže dostihli a na místě zajistili k dalším úkonům.   
 

18.11.2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

kontrola cizinců

kontrola cizinců 

Detailní náhled

kontrola cizinců 1

kontrola cizinců 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem