Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Před jízdou užili alkohol

Zjištěni čtyři řidiči 

     Ve čtvrtek 25. března 2010 byl v 18.15 hodin kontrolován v obci Běšiny řidič 25 letý muž z obce u Klatov, který řídil vozidlo zn. Ford Escort. Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce a bylo zjištěno 0,85 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.
     Při prošetřování dopravní nehody v sobotu 27. března 2010, ke které došlo ve 3.00 hodin v Klatovech v ulici Pod Koníčky, se muž ve věku 25 let z Klatovska podrobil dechové zkoušce, protože byl účastník nehody, který řídil osobní automobil zn. Opel Atra a zároveň jako poškozený. Alkoholtester zjistil 1,33 promile alkoholu a souhlasil s lékařským vyšetřením spojenému s odběrem krve.
       V obci Mlázovy byl v sobotu 27. března 2010 ve 21.30 hodin kontrolován řidič 23 letý muž z obce u Klatov, který řídil vozidlo zn. Škoda Octavia. Muž jevil známky užití alkoholu a byl vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 2,11 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve.
        V obci Úborsko byl v neděli 28. března 2010 v 0.15 hodin kontrolován cizinec 29 letý muž, který řídil vozidlo zn. Škoda. Dechová zkouška byla pozitivní a alkoholtester zjistil 0,86 a opakovanou zkouškou 1,05 promile alkoholu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve.
Policisté uvedeným řidičům zadrželi řidičské průkazy. V posledních třech případech jsou muži podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

vytisknout  e-mailem