Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Před jízdou nepijte!

DĚČÍN - Před jízdou nepijte!; Bon apetit; Hliník se odstěhoval; Vandal vytloukl kamenem okna 

Vozidlo s devětatřicetiletým řidičem zastavila v pátek dopoledne v obci Horní Habartice hlídka policistů z dopravního inspektorátu v Děčíně. Muži zákona aplikovali přístroj na dechovou zkoušku. Při opakovaném měření zobrazoval displej aparátku hodnotu oscilující mezi jednou a půl a dvou promile Další jízda byla kontrolovanému zakázána a byl mu odebrán řidičský průkaz. Nyní čelí podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení a hrozbě až ročního odnětí svobody.
 
 
Bon apetit
 
Do plechové bedny na tiskoviny u jednoho rumburského marketu se vloupal neznámý lapka. Z útrob schránky odcizil časopisy Bravo, Květy a Apetit v hodnotě kolem pěti set korun. Případem se zabývají místní policisté a budou-li úspěšní, nadělí pachateli krádež vloupáním.
 
 
Hliník se odstěhoval
 
Šluknovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže devětačtyřicetiletému muži. Ten se měl dopustit toho, že koncem února odcizil ze střechy jednoho místního objektu deset kusů hliníkové střešní krytiny zhruba za tisíc korun. Vzhledem k tomu, že pán byl pro trestný čin krádeže v posledních třech letech potrestán, hrozí mu pobyt v nápravném zařízení ve výši až tří let.
 
 
Vandal vytloukl kamenem okna
 
Tři okna u jednoho rekreačního objektu v Jiřetíně pod Jedlovou prohodil kamenem včera po půlnoci neznámý vandal. Způsobil tak škodu za zhruba šest tisíc korun. Tím se dopustil přečinu poškození cizí věci, za který trestní zákoník nabízí až roční pobyt za mřížemi. Po pachateli pátrají policisté z Varnsdorfu.
 
 
 
 
21.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem