Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přechovávala pervitin v množství větším než malém

KOLÍNSKO – Žena je obviněna ze dvou trestných činů. 

Kolínští policisté na konci září roku 2020 odhalili kontrolou u jedné ženy držení pervitinu, který přechovávala v rozestavěném domě v obci Radim, a navíc kontrolou její osoby zjistili, že se neoprávněně zdržovala v místě, kde jí to bylo trestním příkazem okresního soudu zakázané na 24 měsíců, tedy od září 2020. Tím, že se úmyslně bez příslušného povolení a bez závažného důvodu zdržovala na území, ačkoliv o této skutečnosti věděla, se dopustila trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Pervitin, který měla v igelitovém sáčku a neoprávněně jej přechovávala pro vlastní potřebu v množství větším než malém, policistům vydala a ti sáček s obsahem zaslali k odbornému vyjádření z odvětví chemie ke zjištění množství účinné látky v zajištěné droze o hmotnosti téměř 1,8 gramů. Z odborného vyjádření vyplynulo, že pervitin obsahoval přes 1,3 gramů účinné látky metamfetamin, přičemž tato látka je uvedena v Seznamu č. 5 psychotropních látek Nařízení vlády č. 463/2013 Sb. k zákonu o návykových látkách č. 167/1998 Sb.

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil 14. ledna 2021, po obdržení výsledku z odborného vyjádření, trestní stíhání sedmadvacetileté ženy, kterou obvinil ze dvou trestných, a to přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí v případě odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
20. ledna 2021

vytisknout  e-mailem