Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přechody u škol budou pod dohledem policistů

PRAHA VENKOV JIH – Policisté z územního odboru se na začátku letošního nového školního roku postupně zapojují do preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. 

První zářijový týden především policejní hlídky budou hlídkovat a dohlížet na bezpečnost silničního provozu v blízkosti škol a školských zařízení u vybraných přechodů pro chodce, zejména v ranních a popoledních hodinách. Během dohledu u přechodů s policejním preventistou budou například oslovovat „malé účastníky“ silničního provozu a dotazovat se jich, zda vědí, jaká jsou základní pravidla bezpečného chování při přecházení silnice a na přechodu pro chodce. Zebra S..jpg
V následujících zářijových týdnech pak policista z oddělení tisku a prevence v rámci realizace projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ navštíví žáky ve vybraných základních školách, kde budou uspořádány semináře zaměřené právě na pravidla bezpečného chování chodce v silničním provozu. Při seminářích jim budou předány informace i o preventivním projektu „Markétina dopravní výchova“, který Policie České republiky realizuje, včetně podmínek, jak je možné se do něj zapojit.
Další informace k projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“ naleznete v krátkých naučných klipech nebo zde.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
31. srpna 2022

vytisknout  e-mailem