Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přechody pro chodce

VSETÍNSKO: Policisté se zaměřili na přechody pro chodce. 

V úterý ráno a dopoledne se policisté z Horní Lidče zaměřili na řidiče a chodce. Zvláštní zřetel věnovali přechodům pro chodce.
 
Akce zaměřené na dodržování pravidel v silničním provozu se účastnilo celkem pět hornolidečských policistů se dvěma služebními vozidly. Na několika místech v Horní Lidči a Valašské Polance pozorovali chování chodců a řidičů s důrazem na přechody pro chodce.
Celkem zjistili a řešili šestnáct přestupků řidičů. V šesti případech řidiči užili vozidla v neodpovídajícím technickém stavu, dva řidiči nebyli při jízdě připoutáni bezpečnostním pásem a tři řidiči při jízdě drželi telefonní přístroj. I na přechodech nebylo vše, tak jak zákon ukládá. Čtyři řidiči nezastavili před přechodem pro chodce v případě, kdy je řidič povinen takto učinit. Všechny tyto přestupky policisté vyřešili uložením blokové pokuty.
Nejzávažnějšího přestupku se dopustil čtyřicetiletý muž ze Vsetína. Ten se svým vozem Citroen předjížděl jiné vozidlo na přechodu pro chodce a to je místo, kde zákon zakazuje předjíždění. Tento přestupek policisté oznámili na správní orgán, kde muži hrozí až desetitisícová pokuta.
 
Přechody pro chodce jsou místa, která jsou určena k bezpečnému přecházení vozovky chodci. Bezpečně to bude jen v případech, kdy se řidiči i chodci v tomto prostoru budou chovat podle zákonem určených pravidel.
 
11. září 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem