Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přechod na jedničku

JIHLAVA: Na magistrátu se předávaly vítězné poháry 

 Od začátku února letošního roku byl v rámci kraje Vysočina realizován preventivní projekt v dopravě s názvem „Přechod na jedničku“. Policisté tímto projektem zaměřili svoji pozornost na jednotlivé přechody pro chodce v obcích. Policisté si při výkonu služby všímali jednotlivých přechodů pro chodce a to hlavně před školami. Hodnotili, jak jsou tyto přechody označené, zda jsou umístěny na vhodných místech a především, zda jsou dostatečně bezpečné pro přecházení dětí na jejich cestách do škol. Policisté vyfotili ty přechody, které považují ve svých služebních obvodech za bezpečné a odborná komise z těchto návrhů vybrala ten nejbezpečnější.
     Jako nejlepší přechod pro chodce byl vyhodnocen přechod pro chodce na ulici Okružní v Jihlavě. Tento přechod vede přes světelně řízenou křižovatku a z důvodu své délky je rozdělen ostrůvkem. Je řádně označen dopravním značením a je velmi dobře osvětlen. Dále je vybaven prvky pro pohyb osob nevidomých, slabozrakých a tělesně postižených. V blízkosti přechodu jsou dvě základní školy a žáci musí přecházet frekventovanou komunikaci.
     V pátek dopoledne převzal první náměstek primátora města Jihlavy pan Mgr. Radek Vovsík vítězný pohár z rukou vedoucího územního odboru vnější služby Policie v Jihlavě pana plk. Mgr. Miloše Trojánka. Plk. Trojánek poděkoval panu náměstkovi za úsilí města zajistit bezpečnost chodců a zejména dětí na jejich cestách do škol. Dále promluvil dopravní inženýr dopravního inspektorátu Policie v Jihlavě por. Ing. Jiří Kučera o zásadách, které by měly obce dodržet při výstavbě bezpečných přechodů pro chodce. Vedoucí územního odboru plk. Trojánek mu poté předal pohár pro policistu dopravního inspektorátu Policie v Jihlavě nstržm. Jaroslava Hladíka, který vítězný přechod nominoval.

nprap. Martin Dušek
 

Odkazy do noveho okna

přechod na jedničku2

přechod na jedničku2 

Detailní náhled

přechod na jedničku3

přechod na jedničku3 

Detailní náhled

přechod na jedničku4

přechod na jedničku4 

Detailní náhled

přechod na jedničku5

přechod na jedničku5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem